Es mullen pel Mulla't

Ricardo Hernando

En Ricardo Hernando té 46 anys i tot i que és de Sabadell estima el mar on diu que sent que la discapacitat que li provoca l’esclerosi múltiple desapareix. Pel Mulla’t organitza activitats d’immersió i busseig perquè tothom pugui sentir-se lliure com ell.

El van diagnosticar el 6 d’abril del 2016, una data que no pot ni vol oblidar. De fet, la porta tatuada al seu braç. També al braç porta un tatuatge de com va arribar l’esclerosi múltiple a la seva vida: se’l veu a ell bussejant plàcidament  i a l’esclerosi múltiple, dibuixada en forma de tauró, mirant-lo des d’una distància prudencial.  La imatge representa els anys en què l’esclerosi múltiple encara no li havia estat diagnosticada però que estava latent i ell començava a experimentar els primers símptomes.

En Ricardo té una passió:  el busseig. Va començar a practicar-lo el 1998 i quan el van diagnosticar s’hi va abocar. Al mar, aparca el bastó i els problemes d’equilibri. ”A més sóc molt dispers i a l’aigua et pots distreure poc” explica.  En Ricardo té un blog amb el nom d’Esclerobuzo, el mateix nom que utilitza a les xarxes socials, on explica totes les immersions i activitats que organitza.

L’any passat va organitzar  batejos subaquàtics per a persones amb esclerosi múltiple coincidint amb el Mulla’t i aquest any ja ha organitzat dos batejos i en preveu fer-ne més al setembre. Mentrestant, també està organitzant dues immersions per a persones amb el carnet de bussejador pel dia del Mulla’t.

En Ricardo creu que si bussejar i la immersió li van bé a ell també poden anar bé a d’altres persones amb esclerosi múltiple i per això, pel Mulla’t es mulla perquè tothom pugui experimentar aquestes sensacions al mar que a ell l’han atrapat.