Es mullen pel Mulla't

Quim Porta

En Quim Porta és una ànima solidària del Baix Empordà. Pel Mulla’t, des de fa anys, organitza una caminada solidària nocturna a Platja d’Aro coincidint amb la lluna plena de juliol. Aquest any, la caminada es farà el 16 de juliol.

La caminada solidària de Platja d’Aro serà el dimarts 16 de juliol coincidint amb la Mare de Déu del Carme, patrona de la gent del mar. El dia de la lluna plena, a les 10 de la nit, amb frontals i llanternes, surt la caminada que organitza en Quim des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Platja d’Aro, on treballa de tècnic.

Hi ha anys, explica, que la lluna plena coincideix amb el cap de setmana i llavors molts estiuejants de Platja d’Aro també hi participen. Si no, com aquest any, un centenar de persones hi prenen part. Els participants caminen uns 10 quilòmetres en un recorregut que prèviament el mateix Quim ha preparat.

És un recorregut que ha de ser prou senzill perquè els nens hi puguin participar, prou envoltat de la natura perquè als caminants els agradi i prou a prop del Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro com per recórrer 10 quilòmetres amb punt de sortida i d’arribada al palau. Set persones de l’Ajuntament contribueixen a fer possible la caminada. En Quim lidera el grup, una altra persona el tanca perquè ningú es quedi enrere, una tercera persona va pel mig. Una altra persona se situa a l’avituallament passats 5 km i una altra està pendent que el pavelló estigui obert a l’arribada del grup amb els entrepans i la beguda que es dona a tothom.

La caminada solidària té un preu de 2€ i la inscripció es pot fer en el punt de sortida el mateix 16 de juliol. No està de més però, enviar un correu a esports@platjadaro.com reservant plaça perquè així l’organització pugui afinar més les previsions.

Platja d’Aro, situat al bell mig de la Costa Brava, no té piscina municipal però això no ha representat mai un impediment per mullar-se.  Al principi, l’Ajuntament mobilitzava les piscines d’hotels, càmpings i apartaments. Havia arribat a involucrar a 10 piscines amb monitors però l’esforç era ingent i la recaptació minsa, així que va idear altres activitats fins arribar a la caminada, que ha resultat la més adequada.

En Quim Porta, però, no es limita a organitzar una activitat solidària pel Mulla’t, sinó que n’organitza d’altres per altres lluites socials. A més, el dia del Mulla’t fins l’any passat se’l passava a la piscina de Santa Cristina d’Aro, que gestionava la seva companya. A Santa Cristina, organitzava activitats per fer del Mulla’t una gran festa. Aquest any, la seva companya ja no gestiona la piscina però ja està pensant altres formes de col·laborar.

En Quim Porta no té esclerosi múltiple i fins fa poc ni tan sols tenia amics o coneguts amb la malaltia. Què el mou doncs? “Ens hem d’ajudar entre nosaltres i aquesta és una causa justa” respon.