Es mullen pel Mulla't

Maria José Quero

La Maria José Quero, de 44 anys, té esclerosi múltiple i viu al Prat de Llobregat. Aquest any, ella mateixa ha rebut l’encàrrec per part del Club Natació El Prat de recuperar el Mulla’t perquè feia anys que no se celebrava.  Aquest 14 de juliol, ella en serà l’ànima.

Ha plogut molt des que li van diagnosticar esclerosi múltiple amb 21 anys. Llavors s’acabava de comprar un pis, tenia un xicot i començava a treballar en la seva passió: la música. Com que la malaltia no l’afectava no li va donar importància. La Maria José va treballar de professora de música durant 18 cursos escolars, fins fa 5 anys quan va haver de deixar la feina.

Va deixar la feina però no la música. Avui, la Maria José presideix la banda de música del seu poble: Prat de Llobregat. Igualment, ha tornat a la natació, que ja va practicar de joveneta perquè està convençuda que és un bon exercici per a les persones amb esclerosi múltiple. Quan neda,  l’han d’ajudar a sortir de l’aigua perquè les cames se li adormen i necessita descansar deu minuts abans de poder tornar al vestidor però, en canvi, al dia següent, explica, es troba molt millor.

Aquest any, el Club Natació el Prat reemprendrà el Mulla’t després d’uns anys de no celebrar-lo. La Maria José serà l’encarregada d’organitzar-lo i ha decidit unir els seus dos hobbies: la natació i la música.  Durant el Mulla’t, la banda musical que presideix animarà les persones a nedar i els membres del club faran relleus i nedaran per l’esclerosi múltiple tot el matí.

La Maria José és una persona vital, dinàmica, optimista i compremesa. És un testimoni de per què és important mullar-se aquest 14 de juliol, i el seu club, que ho ha entès, celebrarà el Mulla’t per a ella i per a les persones que, com ella, conviuen amb l’esclerosi múltiple.