El grup musical Macedònia apadrina el Mulla’t i fa una cançó per celebrar el 25è aniversari

El Club Atlètic Barceloneta ha estat el lloc escollit per presentar la 25ª edició de la campanya Mulla’t, que ha comptat amb la presència del dissenyador barceloní Javier Mariscal i el grup musical Macedònia. El primer va ser l’encarregar de dissenyar el cartell del primer Mulla’t i és també l’autor del cartell d’enguany.

Les integrants de Macedònia, per la seva banda, han interpretat la cançó del Mulla’t, un tema que han creat especialment per l’ocasió i del qual han gravat un videoclip que s’ha estrenat a la trobada. Les integrants de la formació han volgut animar a tothom a participar.

El Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple es va celebrar per primer cop el 17 de setembre de 1994 a 67 piscines de Catalunya. D’aquestes, 27 han celebrat el Mulla’t cada any ininterrompudament. En aquests 25 anys, l’esdeveniment impulsat per la Fundació Esclerosi Múltiple, s’ha anat consolidant fins a celebrar-se a més de 600 piscines de Catalunya. Es calcula que cada any més de 100.000 persones es mullen i neden uns metres en solidaritat amb les persones que tenen aquesta malaltia neurològica.

 

Per celebrar el 25è aniversari, el diumenge 8 de juliol, la Fundació organitzarà una gran festa ciutadana a la plaça del Mar (Barceloneta) amb actuacions musicals, tallers de sensibilització per a infants i altres activitats. Com a novetat, el Mulla’t s’obre al Mar i els assistents a l’acte central es mullaran a la platja de Sant Sebastià.

Moltes formes de col·laborar

Llançar-se a l’aigua no és l’única manera de mullar-se per l’esclerosi múltiple. Una altra manera de col·laborar és comprant al supermercat l’oli del Mulla’t, OleAurum.  L’oli es pot trobar a un miler d’establiments de les principals cadenes. L’oli ha estat elaborat per Olis de Catalunya, que cedirà un euro a la Fundació, sense cost pel consumidor, per cada ampolla venuda durant el mes de juliol.

 

Igualment també es pot col·laborar amb el Mulla’t des de la cadena de congelats La Sirena, que del 28 de juny al 15 de juliol dona a la Fundació Esclerosi Múltiple un 20% del cost que paga el consumidor per dos productes: la quinoa i les mongetes tendres.

 

L’EM infantil, eix vertebrador del Mulla’t

 

A través del Mulla’t, la Fundació Esclerosi Múltiple vol conscienciar la població sobre l’EM, una malaltia que actualment afecta 7.500 persones a Catalunya. Tot i que l’EM afecta majoritàriament als adults, fins a un 10% dels casos es diagnostiquen en infants. Per aquest motiu, els fons recaptats enguany es destinaran a millorar les condicions de vida dels infants i els seus pares i mares, atès que actualment tenen poca informació i serveis. Maria José Abella, presidenta de la Fundació, ha explicat que “el fet que l’EM infantil sigui encara molt desconeguda fa necessari més recursos de suport tant pel nen o nena afectat com pels seus familiars, perquè hem de tenir en compte que tenen un llarg camí per endavant i hem d’assegurar-nos que el faran en les millors condicions possibles”.

 

La Dra. Mar Tintoré, neuròloga del Cemcat, Pere Mateo, director comercial d’Olis de Catalunya, Neus Benítez, diagnosticada amb EM quan tenia 15 anys, i Andrea Gómez, de 19 anys diagnosticada de petita, també han assistit a la presentació.

La Dra. Tintoré ha destacat la importància d’aquest tipus d’iniciatives a l’hora d’aconseguir la implicació de la societat en la lluita contra la malaltia, mentre que Pere Mateo ha animat a tothom a sumar-se a la festa i a mullar-se nedant uns metres per l’EM. Finalment, Neus Benítez i Andrea Gómez han volgut destacar com canvia la vida d’unes nenes un diagnòstic com el de l’esclerosi múltiple.

Et podria interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *