El cuiner Nando Jubany i l’humorista Elisenda Carod padrins del Mulla’t

El Club Patí Vela de Barcelona ha estat l’escenari de la presentació del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, una iniciativa organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple per sensibilitzar la societat sobre una malaltia que actualment afecta a més de 11.000 persones a Catalunya. Aquesta 26à edició del Mulla’t se celebrarà el proper 14 de juliol i, com ja és tradició, tothom qui vulgui podrà fer una capbussada per l’esclerosi múltiple en alguna de les més de 600 piscines participants de tota Catalunya.

El xef  Nandu Jubany i la comunicadora i humorista de TV3, Elisenda Carod apadrinen el Mulla’t i han volgut fer una crida a la participació ciutadana el proper 14 de juliol: “serà un dia per divertir-nos, empatitzar amb totes les persones amb EM i per contribuir a la normalització d’aquesta malaltia , ha afirmat Nandu Jubany. “Amb un petit gest com banyar-nos en una piscina estem ajudant a milers de persones que tenen la malaltia. I són aquests petits gestos els que fan que la societat avanci en tots els sentits”, ha afirmat Carod, que també ha destacat que l’esclerosi múltiple és una malaltia femenina.

L’il·lustrador català Ignasi Blanch, conegut per iniciatives solidàries com “humanitzar hospitals”, ha sigut l’encarregat de dissenyar la imatge del Mulla’t.  Per a l’ocasió ha creat un cartell alegre i vitalista en tons blaus i roses protagonitzat per uns banyistes que simbolitzen una societat que es mulla per l’esclerosi múltiple. “Per a mi és un honor poder formar part i contribuir de la millor manera que sé a aquest projecte. Si cadascú posa el seu granet de sorra aconseguirem derrotar la malaltia. El més important sempre és mantenir una mirada positiva cap al futur ”. Durant la jornada del Mulla’t es podran comprar, a totes les piscines col·laboradores, articles com samarretes i tovalloles de la campanya. Els fons recaptats es destinaran a les diverses iniciatives que organitza la Fundació al llarg de l’any per aturar l’impacte de la malaltia.  

Com col·laborar amb el Mulla’t?

A banda de capbussar-se a la piscina, per col·laborar amb el “Mulla’t” també es pot comprar OleAurum, un oli solidari elaborat per petits productors catalans agrupats sota la marca Olis de Catalunya, que se sumen a la iniciativa per sisè any consecutiu. L’oli es ven a més de 1.000 supermercats catalans durant el mes de juliol i per cada ampolla venuda es destinarà un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple sense cap cost extra pel consumidor.

Altres empreses, com la cadena de congelats La Sirena, també col·laboren amb la iniciativa. Durant tot el juliol, per la compra dels gelats “kids”,  la cadena, cedeix el 20% dels guanys a la lluita contra l’esclerosis múltiple.

Mulla’t pels símptomes invisibles de l’EM

A través del Mulla’t, la Fundació Esclerosi Múltiple sensibilitza la població sobre aquesta malaltia crònica i sense cura, recapta fons per promoure la investigació i porta a  terme programes per aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple. Amb els anys, el Mulla’t s’ha anat consolidant fins a convertir-se en el segon acte solidari més multitudinari celebrat a Catalunya.

Aquest any, la Fundació posa el focus en els símptomes menys visibles de la malaltia com la fatiga, el dolor, la depressió i la disfunció sexual. La presidenta de la Fundació, Maria José Abella, ha explicat que “sovint són els símptomes menys tractats, però els que acaben sent més incapacitants i els que més influeixen en la qualitat de vida del pacient”. I ha afegit que “hem d’incidir en la importància de les teràpies integrals i personalitzades que busquin solucions als problemes tant físics com psicològics”. Per acabar, ha volgut dedicar unes paraules d’agraïment “a la ciutadania, col·laboradors, patrocinadors i padrins que ens han acompanyat al llarg d’aquests anys, perquè sense ells no seria possible”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd