Coneix el Mulla’t

El ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’ és l’esdeveniment que més ha donat a conèixer l’esclerosi múltiple. El seu objectiu és que durant un dia tothom pugui mostrar la solidaritat cap a les 9.000 persones que tenen aquesta malaltia a Catalunya mullant-se en les piscines que participen a la campanya. 

Cada any, el Mulla’t centra els seus esforços en donar visibilitat a una problemàtica en particular relacionada amb l’esclerosi múltiple.

La Fundació Esclerosi Múltiple dedica els seus esforços aquest any a remarcar la importància dels símptomes invisibles de la malaltia. Per a això es duen a terme diversos programes per abordar-los i tractar-los.

Aquests programes se centren en l’impacte dels símptomes, i donen eines a les persones amb EM per afrontar-los. L’objectiu és que més enllà dels serveis que oferim, la persona estigui apoderada i aprengui com gestionar aquests símptomes i minimitzar-ne el seu impacte.

Com ho fem?

Amb programes de suport emocional, grups de suport, programa de maneig de la fatiga, servei d’assessorament sexual i de rehabilitació cognitiva, entre d’altres.

Aquest any, ens mullem per donar visibilitat als símptomes invisibles de l’esclerosi múltiple que afecten a la qualitat de vida, com la fatiga, el dolor, la  tristesa o els problemes sexuals.

Les persones amb esclerosi múltiple veuen com sovint les persones no coneixen la seva malaltia i reaccionen amb incredulitat atès els símptomes invisibles. Des de la Fundació Esclerosi Múltiple, creiem que donar a conèixer la malaltia és fonamental per aconseguir la comprensió social i la solidaritat envers l’esclerosi múltiple.

A Catalunya més de 600 piscines participen al ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’. En moltes s’organitzen activitats lúdiques i festives -busca les activitats de la teva piscina- però totes tenen en comú el salt conjunt a l’aigua en el qual participen més de 100.000 persones.